Sund träning

I Sverige har vi ett stort behov av tillskott i form av vitaminer och mineraler. Även med en varierad kost är det svårt att få i sig alla de näringsämnen och vitaminer som krävs för att man skall hålla sig i form. Bristen på solljus har en direkt påverkan på vårt välbefinnande och först nyligt har livsmedelsverket gått ut med nya direktiv. För barn och bebisar har det länge varit rekommenderat med dagligt tillskott av D-vitamin. Detta för att de får mindre solljus än vad som anses nyttigt. Man har nu ändrat sina riktlinjer och menar nu att även vuxna är i behov av detta.

Ser man till dagligt näringsintag hos en vuxen genomsnittlig person i landet, kan man se klart undermåliga nivåer av vitaminer och mineraler. Inte bara av D-vitamin som man nu rekommenderas. Genom att tillföra frukt och juicedrycker som tagits fram för att främja kropp och hälsa, kan man komma tillrätta med en hel del av de näringsbrister som man annars kan lida av. Det finns mycket att välja på när det kommer till hälsokost och juicer. Samtidigt är det viktigt att inte bara jaga snabba lösningar.

Hälsokost

Kosttillskott kan vara effektivt och bra för den som behöver korrigera sitt näringsintag och som behöver påfyllning av vissa ämnen för att kroppen skall må bra. Samtidigt är det viktigt att inte helt och hållet förlita sig på tillskott utan att se till den kost man äter dagligen. En mindre förändring i kosthållningen kan göra stor skillnad oavsett vad för hälsokost och tillskott man väljer att komplettera kosten med.

Frukter innehåller en rad bra vitaminer, fibrer och annat som gör att man fungerar bättre och inte minst att man mår bättre mentalt. Det finns en direkt koppling mellan kost och psykisk hälsa. I kombination med träning och sömn, kan hälsokost och tillskott bidra till en behaglig tillvaro.