Blogg

Hur mycket får man i lön som hyrsjuksköterska i Norge?

Att jobba som hyrsjuksköterska i Norge kan vara en givande karriärmöjlighet för sjuksköterskor som söker efter en ny utmaning. Genom att ta dig an utmaningen kan du få jobba i en ny och lite annorlunda arbetsmiljö än vad du annars är van vid. Du kommer då att tillfälligt få arbeta på olika sjukhus och vårdinrättningar runt om i landet. Men vad får man då i lön som hyrsjuksköterska i Norge?

Så mycket kan du få i lön som hyrsjuksköterska i Norge

Ett av de främsta fördelarna med att arbeta som konsult är den höga lönenivån. Sjuksköterskor i vårt västra grannland tjänar generellt sett högre löner än i många andra länder. Hyrsjuksköterskor kan ofta dessutom även gagnas av den flexibilitet och rörlighet som de erbjuds. Utöver lönen erbjuds ofta också förmåner som boende, reseersättning och traktamente.

Vissa källor hävdar att specialistsjuksköterskor som arbetar i Norge tjänar i genomsnitt 45 000 norska kronor netto (före skatt). Legitimerade sjuksköterskor har istället en lön på i genomsnitt 39 500 norska kronor per månad. Detta är med andra ord en bra måttstock att jämföra med när du diskuterar ersättning med ditt bemanningsföretag.

2 andra fördelar med att jobba på detta vis

Mot bakgrund av ovan nämnda information bör vi nämna att lönen inte är allt. Det finns även fler fördelar utöver vad du får i lön som hyrsjuksköterska i Norge att jobba på detta sätt:

  • Du får upptäcka mer av vårt grannland. En fördel med att arbeta så här är möjligheten att uppleva olika delar av Norge. Som hyrsjuksköterska kan du till exempel arbeta i bergen i norr, vid kusten i väst, eller på landsbygden i öst. Oavsett var du hamnar kommer du att få möjlighet att lära dig mer om Norges kultur och samhälle samtidigt som du arbetar.
  • Du tvingas vara anpassningsbar. När du jobbar på detta vis kommer du att behöva anpassa dig till olika arbetsmiljöer och rutiner. Detta kan vara utmanande, men det kan också hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och lära dig nya sätt att arbeta. Du kommer också att få möjlighet att träffa nya människor och bygga upp ditt professionella nätverk.